سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت:ورود فاضلاب روستاها، آتشسوزی و واژگونی تانکرهای حاوی مواد شیمیایی بحران و تهدید جدی برای دریاچه زریوار است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، اقبال حمیدی شامگاه چهارشنبه در کمیته استانی مدیریت جامع تالاب بینالمللی زریوار در سنندج، با اشاره به اینکه تالاب زریوار از حیث اکولوژیکی و زیست بومی از اهمیت ویژهای برخوردار است اظهار کرد: هم اکنون نزدیک هزار تالاب در کشور وجود دارد و تعدادی از آنها در وضعیت بحرانی قرار دارند.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان فرسایش خاک، برداشت بیش از حد از آب تالاب، آتش سوزی، ورود فاضلاب به دریاچه، حصارکشی، رهاسازی ماهیان غیربومی به تالاب، خشکسالی و تغییرات اقلیمی، فعالیتهای غیرقانونی، عدم تملک اراضی حریم تالاب از سوی آب منطقهای، فعالیت افراد سودجو در زریوار، حصارکشی، کمبود اعتبارات و عدم همکاری دستگاههای استان را از تهدیدات و چالشهای دریاچه زریوار عنوان کرد.
وی همچنین ارتقای سطح حفاظتی تالاب، ایجاد ایستگاه پایش آنلاین، اجرای طرحهای زودبازده، انجام پروژههای مطالعاتی، احداث پاسگاه محیط بانی و برنامه آموزشی ویژه صیادان، ساماندهی اسکله ورزشی و جمعآوری قایقهای موتوری، تکمیل شبکه فاضلاب مریوان، انجام مطالعات زیست محیطی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری را از اقدامات انجام شده در راستای مقابله با تهدیدات بیان کرد.
حمیدی پروژههای اجرایی محیط زیست استان در سال جاری را ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: هم اکنون ۳۰ میلیارد تومان به طرح حفاظت تالاب تخصیص یافته است.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان هزینه پروژههای سال گذشته را یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان ذکر کرد.
وی آتشسوزی و نیز واژگونی تانکرهای حاوی مواد شیمیایی را بحران و تهدید جدی برای دریاچه زریوار دانست و گفت: در این راستا ضرورت دارد از ورود تانکرهای حاوی مواد شیمیایی به داخل دریاچه باید پیشگیری کرد.
حمیدی ورود فاضلاب روستاهای اطراف به داخل دریاچه زریوار را یکی از معضلات زریوار برشمرد و گفت: تاکنون مشکلات فاضلاب سه روستای اطراف دریاچه حل نشده است.
وی مدیریت آب شرب مریوان را نیازمند برنامه زمانبندی در این شهرستان دانست و گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری در تالاب در کاهش رسوبات دریاچه ضروری است.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان همچنین استفاده از الگوی مناسب کشت در بخش کشاورزی را ضروری دانست و اظهار کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری در حوزه منابع طبیعی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عدم رعایت قوانین و ساخت و سازهای غیرمجاز از سوی شهرداری را از دیگر مشکلات زریوار بیان کرد و افزود: از آنجا که تعداد ۲۳ حلقه چاه بمنظور آب شرب مریوان مورد استفاده قرار میگیرد.
حمیدی بر استفاده سهلالوصول از سیستم فاضلاب شهری تاکید کرد و گفت: مدیریت آب شرب مریوان نیازمند برنامه ریزی در این شهر است.
به گفته سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان، شبکه فاضلاب مریوان نیازمند مدیریت است.
وی نجاتبخشی و مدیریت تالاب زریوار را نیازمند حمایت استانداری دانست.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان حمایت از محیط زیست و زریوار را نیازمند حمایت جامعه دانشگاهی و طرحهای دانشبنیان دانست و گفت: مشکلات تالاب زریوار باید به صورت علمی عملیاتی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، سال ۹۷ در کمیسیون رامسر ۲۵ تالاب بین المللی ثبت جهانی شد که تالاب مریوان یکی از این تالابها بوده است.
تالاب مریوان با سه هزار و ۲۹۳ هکتار مساحت، ۱۶۷۲ میلی متر تبخیر سالانه، حجم آب تالاب ۶۰ میلیون متر مکعب است.
زریوار سال ۸۸ مصوبه شورای عالی محیط زیست پناهگاه حیات وحش تعریف شده است.
۴۱۴ گونه پرنده در تالاب زیست دارند که از این تعداد ۴۸ گونه پستاندار است. سالانه ۵۰ هزار پرنده آبزی به این تالاب مهاجرت میکنند. همچنین ۲۰ گونه ماهی و ۱۲ خزنده و ۱۷۵۳ گونه گیاهی در این تالاب وجود دارد. در سال جاری ۶۵ هکتار از اراضی تالاب زریوار دچار حریق شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر