رضا زمانی امروز در نشست با خبرنگاران که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، گفت: عوامل مختلفی در وضعیت بد تالاب انزلی موثرند و یکی از مهمترین این عوامل ورود فاضلاب های خانگی است.
وی افزود: علاوه بر ورود فاضلاب ها، پسروی آب دریای خزر نیز موجب تهدید تالاب انزلی شده است.
ورود فاضلاب های خانگی به تالاب انزلی
زمانی خاطرنشان کرد: روزانه ۱۵ تن فاضلاب خانگی شهرهای مجاور تالاب انزلی به این اکوسیستم ارزشمند می ریزد و علاوه بر اینها فاضلاب های خانگی شهر رشت از جمله شیرابه های سراوان از طریق رودخانه گوهر رود و زرجوب به این تالاب میرود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه علاوه بر این چالشها، فاضلاب های صنعتی و کشاورزی هم به این تالاب می ریزد، تصریح کرد: بیش از ۶۰۰ هزار تن رسوب نیز به دلیل نبود آبخیزداری از بالادست وارد تالاب انزلی می شود و همه این عوامل موجب شده است که شاهد کاهش عمق تالاب انزلی باشیم.
تالاب انزلی نیازمند ورود آب های سالم
وی افزود: در برخی از مناطق عمق تالاب انزلی از ۱۵ متر به یک متر رسیده است و برای نجات این تالاب از این مشکلات باید با جلوگیری از ورود فاضلاب خانگی و رعایت حق آبه تالاب انزلی و همچنین ورود آب سالم اقدامات موثری انجام شود تا به خودپالایی تالاب کمک شود.
زمانی، همچنین با انتقاد از اجرای طرح بایوجمی ادامه داد: خوشبختانه با فشار علاقمندان محیط زیست و حکم قضایی این طرح متوقف شد و روند پیگیری حقوقی این طرح ادامه دارد. اگر اجرای این طرح برای احیای تالاب بود چرا پس از توقف اعتبار اختصاص یافته به آن در جهت جلوگیری از ورود فاضلاب و یا رسوبات هزینه نشد؟
عمکرد ضعیف جایکا برای احیای تالاب انزلی
وی همچنین با ابراز نارضایتی در خصوص عملکرد آژانس همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) در تالاب انزلی خاطرنشان کرد: این آژانس میتوانست موفقتر عمل کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خواستار تسریع در مدیرت پسماند سراوان شد و گفت: اجرایی شدن برنامه ریزی ها برای حل مشکل سراوان از مشکلات تالاب انزلی نیز میکاهد و در مورد وضعیت جایگاه دفن سراوان حق با مردم است.
ضروت حفاظت خردمندانه از تالاب انزلی
وی با بیان اینکه ما به دنبال حفاظت خردمندانه از تالاب انزلی و دیگر تالاب های گیلان هستیم، افزود: به طور مثال برای حفاظت از پرندگان می توان پرندهنگری را ارتقا داد.
زمانی، مشارکت مردم محلی را در بهرهبرداری خردمندانه از تالاب ها موثر دانست و عنوان کرد: گیلان از تنوع زیستی کم نظیری برخوردار است و زیستگاه جانوران مهمی چون خرس قهوه ای، مرال، قرقاول و… است.
منشا ریزگردهای گیلان خارج از کشور است
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص ریزگردها در گیلان نیز گفت: این اتفاق از سال ۹۷ در گیلان شروع شده و کانون ریزگردها نیز افزایش یافته است. کانون این ریزگردها خارج از کشور بوده و هر گاه از حد مجاز بالاتر برود، اطلاع رسانی خواهیم کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر