۱۴۰۰ آذر ۲۰, شنبه

بازداشت متهم به اسید پاشی در تهران

 


 یک مرد در تهران که متهم به اسیدپاشی بر روی همسر سابقش است توسط پلیس بازداشت شد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

 یک متهم به اسیدپاشی در تهران بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، رسیدگی به این پرونده طی روزهای اخیر با شکایت پدر زن از داماد سابقش فاش شد. شاکی با حضور در اداره پلیس به مأموران گفت: دخترم سال‌ها بود که با شوهرش اختلاف داشت و آنطور که برایم تعریف می‌کرد شوهرش مردی پرخاشگر بود که هرازگاهی کتکش می‌زد.

وی ادامه داد: دخترم می‌گفت به‌خاطر فرزندانش هم که شده باید ازهمسرش جدا شود. او سرانجام راهی دادگاه خانواده شد و درخواست طلاق داد و پس از طی کردن مراحل قضایی از همسرش جدا شد و دادگاه حضانت فرزندانش را به همسرش سپرد.

مرد میانسال افزود: دخترم هر ازگاهی به خانه همسرسابقش می‌رفت تا بچه‌هایش را ببیند. آخرین بار وقتی به آنجا رفت ناپدید شد و پس از حدود ۲ هفته سر از بیمارستان درآورد.

به گفته دخترم آخرین بار که به دیدن بچه‌هایش رفته، همسر سابقش او را در خانه حبس کرده است و پس از درگیری با هم به روی او اسید پاشیده است.

با شکایت این مرد، مأموران اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران با دستور قاضی بازپرس جنایی تهران تحقیقات خود را آغاز کردند. بررسی‌ها نشان می‌داد که زن جوان دچار ۱۵ درصد سوختگی شده و در بیمارستان بستری است. مأموران در ابتدا راهی بیمارستان شدند و به تحقیق از قربانی اسیدپاشی پرداختند.

او همانطور که پدرش هنگام شکایت توضیح داده بود ماجرای ۱۳ روز حبس در خانه همسر سابقش و اسیدپاشی را بازگو کرد و در ادامه گفت: زمانی که همسر سابقم به روی من اسید پاشید و دچار سوختگی شدم، مرا به بیمارستان رساند اما تهدید کرد که اگر ماجرای حبس خانگی و اسیدپاشی را به کسی بازگو کنم مرا به قتل می‌رساند و به همین دلیل جرأت نمی‌کردم به کسی حرفی بزنم.

پس از چند روز مأموران عامل اسیدپاشی را در یکی از محله‌های تهران دستگیر کردند.

مرد جوان اگرچه در بازجویی‌های ابتدایی اصرار بر بیگناهی داشت اما در نهایت به اسیدپاشی با انگیزه انتقام‌جویی اعتراف کرد.

متهم گفت: پس از اینکه همسرش از او طلاق گرفته و به اصرار او برای ادامه زندگی توجه نکرده، دچار سوء ظن و کینه شده و برای همین آخرین باری که زن جوان برای دیدن بچه‌ها به خانه همسر سابقش رفته او را حبس کرده و به روی وی اسیدپاشیده است.

متهم پس از اقرار به اسیدپاشی بازداشت شد و برای انجام تحقیقات بیشتر در اختیار مأموران اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر